Politie Horst gaat aangifte thuis opnemen

Door NEWWORLD, woensdag 21 maart 2012 07:40

Politie Horst gaat aangifte thuis opnemen

De Politie basiseenheid Horst zal als eerste in Nederland weer standaard zoveel mogelijk aangiften weer thuis opnemen. Binnenkort kunnen inwoners van Horst aan de Maas die geen aangifte van een misdrijf via internet of het politiebureau kunnen/willen doen, dus thuis een agent op bezoek krijgen.

Volgens politiechef John Stultiens heeft het onder andere als voordeel dat de politie bij een inbraak/misdrijf ter plekke de situatie kan bekijken en in de buurt navraag kan doen. Hij verwacht dat als de proef slaagt, andere korpsen de werkwijze van basiseenheid Horst zullen volgen.

De proef gaat waarschijnlijk tussen 1 mei en 1 juli van start. Dit is afhankelijk van het moment dat de software voor de thuisaangifte gereed is.

(Bron: Dagblad de Limburger, 21-03-2012)


Gerelateerde berichten


Headlines


Reacties

  • Skred schreef op 22-03-2012 om 19:34 het volgende:
    Helemaal mee eens Hans, ze krijgen de aangifte`s nu al niet verwerkt, laat staan dat ze bij de mensen thuis langs kunnen komen voor het verwerken er van!
  • Hans schreef op 21-03-2012 om 14:03 het volgende:
    Als de politie in Horst hier de tijd voor heeft, dan hebben ze of teveel politie, of te weinig te doen. Ik denk beide! Dat betekent dat er een aantal agenten af kunnen vloeien naar plaatsen waar ze (veel) meer werkaanbod hebben dan in Horst. Een onzalig idee, niet van deze digitale tijd. Zet je dienders beter in, laat ze (elders) boeven vangen!

[1]