Afsluiting Schoolstraat / Westsingel te Horst

Door NEWWORLD, donderdag 02 oktober 2014 08:38

Afsluiting Schoolstraat / Westsingel te Horst

In verband met werkzaamheden aan de beek langs de Westsingel te Horst moeten we de komende tijd rekening houden met tijdelijke afsluitingen van Westsingel en Schoolstraat ter plaatse.

Werkzaamheden
Onlangs begon de gemeente met de werkzaamheden aan de beek langs de Westsingel nabij Weltersweide en de Schoolstraat. Het gaat hierbij om de waterloop Voor America. Dit is een zij tak van de Kabroeksebeek. De loop van deze beek is in het verleden al aangepast. Nu worden de afrondende werkzaamheden uitgevoerd.

Hierbij gaat het om de volgende zaken:
• De beekloop wordt natuurvriendelijk ingericht waarbij ook aandacht is voor gebieden waar regenwater gemakkelijk kan infiltreren.
• De voormalige loop van de beek wordt gedempt en de verbindingsbuizen worden verwijderd.
• Het riool onder de Westsingel wordt aangepast.

Planning
De voorbereidende werkzaamheden zijn al gestart. De werkzaamheden nemen ongeveer zes weken in beslag. Vanaf 6 oktober moet er rekening gehouden worden met enige overlast door het (tijdelijk) afsluiten van wegen.

Van 6 t/m 17 oktober is het noodzakelijk dat de Schoolstraat ter plaatse enige tijd afgesloten wordt. Het gaat hier om een beperkte afsluiting waarbij alle aanwonenden bereikbaar blijven middels een eenvoudige omleiding die ter plaatse wordt aangegeven..

Van 20 t/m 24 oktober is de Westsingel afgesloten tussen de Schoolstraat en de Schansstraat. Ter plaatse wordt een omleiding aangegeven.

(Bron: Gemeente Horst aan de Maas)


Gerelateerde berichten


Headlines


Reacties

  • Er zijn nog geen reacties geplaatst.