Wijkagenten Horst aan de Maas gaan in koppels werken

Door NEWWORLD, maandag 22 februari 2010 16:55

Wijkagenten Horst aan de Maas gaan in koppels werken

De wijkagenten van de basiseenheid Horst werken vanaf 1 januari 2010 in koppels. Aanleiding is de gemeentelijke herindeling waarbij de voormalige gemeenten Sevenum en Meerlo-Wanssum bij de gemeente Horst aan de Maas zijn gevoegd. Het bewakingsgebied van de basiseenheid is nu in tweeën gedeeld. Aan ieder deel zijn twee wijkagenten gekoppeld.

De gemeentelijke herindeling van de gemeente Horst aan de Maas had ook consequenties voor het bewakingsgebied van de politie van de basiseenheid Horst. Al ruim voor de gemeentelijke herindeling is door de wijkagenten gekeken hoe het gebied het beste ingedeeld kon worden. Verschillende opties zijn onderzocht onder andere door bij andere regio's te kijken. Uiteindelijk is gekozen voor een tweedeling van het bewakingsgebied. Zowel aan Horst-Noord als ook aan Horst-Zuid zijn twee wijkagenten gekoppeld die al geruime tijd binnen het gebied werkzaam zijn. Voor de plaatsen: Griendtsveen, America, Meterik, Hegelsom, Horst, Melderslo, Tienray, Meerlo en Swolgen zijn dat Nicole Claessens en Hans van Vulpen en voor de plaatsen Evertsoord, Kronenberg, Sevenum, Grubbenvorst, Lottum, Broekhuizen en Broekhuizenvorst zijn dat Richard van Brandenburg en Hans Nillesen. De meerwaarde om voor deze tweedeling van het gebied te kiezen is onder meer gelegen in het feit van bereikbaarheid, herkenbaarheid, reactiesnelheid en kennis van het gebied.

Binnen afzienbare tijd zullen de koppels actief hun wijk in gaan om meer bekendheid te geven aan deze nieuwe werkwijze. Nicole, Hans Nillesen, Richard en Hans van Vulpen vragen burgers om samen met hen te werken aan de veiligheid in hun omgeving. Bij verdachte situaties, vragen of tips zijn de wijkagenten via een nieuwe e-mail adres: wijkagenten-horstaandemaas@limburg-noord.politie.nl te bereiken of via het telefoonnummer 0900-8844.

(Bron: Gemeente Horst aan de Maas)


Gerelateerde berichten


Headlines


Reacties

  • Tebrunsvelt schreef op 22-12-2012 om 08:43 het volgende:
    Beste wijkagent hierbij willen wij U melden dat wij voor de zoveel stemaal worden lastig worden gevallen dat hebben we al zo veel kir gemald maar U doet daar niks aan wij vind dat het te vergaat
  • Flop schreef op 23-02-2010 om 12:09 het volgende:
    Wijkagenten in Horst? Heb ik 30 jaar geslapen dan? Nog nooit eentje gezien!
  • horst aan de kaas schreef op 22-02-2010 om 22:37 het volgende:
    Wat gaan ze dan doen... boefjes vangen en na 5 minuten weer vrijlaten. Zonde van de tijd

[1]