Zilvervos Meerlo voor Ger Thiesen

Door Bas Kleuskens, maandag 13 februari 2012 20:43

Zilvervos Meerlo voor Ger Thiesen De hoogste burgeronderscheiding van CV De Vöskes Meerlo is afgelopen weekend uitgereikt aan Ger Thiesen. De 66-jarige Thiesen is een geboren en getogen Meerlonaar en een dorpsmens in hart en nieren. Hij kreeg deze hoge dorpsonderscheiding uitgereikt aan het slot van de vier uur durende Meerlose revue door Prins Frank I, Vorst Reynaert VI en voorzitter Mauk Wagemans. Thiesen was door de Zilvervoscommissie voorgedragen vanwege zijn grote verdiensten voor de Meerlose gemeenschap en het feit dat hij al meer dan twintig jaar een van de steunpilaren en regisseur is van de Meerlose revue. Hij is de 25ste inwoner die deze onderscheiding mag dragen sinds de Zilvervos in 1982 werd ingesteld.

Ger Thiesen was vroeger acoliet in de kerk, voetbalde bij SV Meerlo en werd op jonge leeftijd prins en lid van CV De Voskes. Daarnaast is hij al vele jaren een van de grote inspirators en kartrekkers van de jaarlijkse potgrondactie van Volleybalclub Set Up. Bovendien heeft hij computerlessen gegeven aan KBO -leden en helpt hij individuele Meerlose ouderen om de eerste beginselen van het werken met een computer onder de knie te krijgen.

Een andere zeer belangrijke verdienste van Ger is dat hij al meer dan twintig jaar een grote inspirator is achter de in Meerlo wereldberoemde jaarlijkse Meerlose Revue. Ger Thiesen heeft zich de laatste jaren nadrukkelijk gepresenteerd als de regisseur van de revue. Achter de schermen organiseerde en regelde Ger vele zaken. En Ger leverde de afgelopen jaren de meeste teksten voor de revue. Vele, vele uren is hij vanaf het voorjaar tot aan de revue bezig met het bedenken van voordrachten, teksten en liedjes. Ger Thiesen is de Mieëlderse Revue! Bij gelegenheid van zijn afscheid als regisseur van de Revue is het een mooi moment om deze dorpsmens met zijn vele activiteiten in het dorp in het zonnetje te zetten met de toekenning van De Zilvervos, motiveerde het bestuur van CV De Vöskes en de Zilvervoscommissie.

(Bron: CV De Vöskes Meerlo)


Nieuwsfoto's bezoekers


Headlines


Reacties

  • Er zijn nog geen reacties geplaatst.