Energiezuinige verlichting langs Greenport Bikeway

Door NEWWORLD, vrijdag 03 oktober 2014 06:59

Energiezuinige verlichting langs Greenport Bikeway

De Greenport Bikeway die momenteel wordt aangelegd tussen Horst-Sevenum en Venlo, wordt voorzien van energiezuinige straatverlichting. De verlichting langs de snelfietsroute wordt aangelegd door Ziut. Naar verwachting zal de verlichting branden vóór het ingaan van de wintertijd, eind oktober van dit jaar.

Door de speciale natuurwaarden van het gebied waar de snelfietsroute doorheen loopt, is gezocht naar het gebruik van bijzondere materialen voor dit project. Een van de eisen was ook dat bestaande vleermuispopulaties zo min mogelijk gestoord mogen worden door de verlichting. Door gebruik te maken van slim energiemanagement wordt de openbare verlichting volgens de opdrachtgevers zo optimaal mogelijk ingeregeld. Leverancier Innolumis Public Lighting uit Amersfoort levert de speciale houten, duurzame lichtmasten in combinatie met vleermuisvriendelijke, amberkleurige LED-verlichting.

Het project van de Greenport Bikeway wordt gefinancierd door de betrokken gemeenten Horst aan de Maas en Venlo, de provincie Limburg en DCGV (Development Company Greenport Venlo).

(Bron: Gemeente Venlo)


Gerelateerde berichten


Headlines


Reacties

  • Er zijn nog geen reacties geplaatst.