Lei Schampers

Wittenhorst in tweede helft voorbij Unitas'30 na rode kaart

In een kwalitatief hoogstaande wedstrijd heeft Wittenhorst 1 haar tweede overwinning geboekt in de Vierde Divisie. Op eigen veld werd, na een sterke tweede helft, het tiental van Unitas ’30 overtuigend opzijgezet: 3-1.

De thuisploeg liet er geen gras over groeien. Al in de 2e minuut kwamen de Horstenaren op voorsprong na een aanval uit het boekje. Na een vlotte combinatie over rechts volgde een voorzet van Koen Jenniskens, welke door Giel Beurskens beheerst werd binnengekopt. De aanzet voor een doelpuntrijke wedstrijd werd gemaakt. Enkele minuten later werden de bezoekers uit Etten-Leur voor het eerst gevaarlijk; een schot trof echter het zijnet.

Snelle voorsprong
De beginfase was duidelijk voor Wittenhorst. De gastheren vergaten echter dit overwicht uit te drukken in een grotere voorsprong. Middels een vrije trap van Joost van Rensch, een inzet van Nick Driessen en een gevaarlijke corner werd de voorsprong bijna verdubbeld. Na het openingskwartier ging het spelbeeld langzamerhand richting de Brabanders. De bezoekers werden dominanter in balbezit en de oranjehemden werden teruggedrukt op eigen helft. Dit resulteerde na 20 minuten uiteindelijk in de gelijkmaker. Aanvoerder Achraf Chouiter, uitblinker aan Brabantse zijde, vond met zijn afstandsshot op de vrije hoek en maakte er 1-1 van.

Strafschop
In de 20 minuten die daarop volgden, creëerden beide ploegen weinig kansen. Roel van Rens redde een kopbal, en een vrije trap van Nick Driessen werd tot corner verwerkt. Hoewel deze corner tot een flinke scrimmage leidde, leverde dit geen treffer op. Pal voor rust kwam daar de uitgelezen kans voor de bezoekers om op voorsprong te komen. Een snelle uitbraak werd in de zestien meter met een overtreding in de kiem gesmoord: strafschop. Doelman Van Rens redde echter de inzet van Ferdy Barendse en hierdoor zochten beide ploegen met een gelijke stand de kleedkamer op.

Rode kaart
Na de rust startten de Brabanders sterk. Een gevaarlijk schot van Boudouch werd geblokt, aanvoerder Van Horne kopte een inzet vlak voor de lijn weg en Van Rens redde een hard schot uit een corner. Een treffer aan Brabantse zijde hing in de lucht, totdat Van Rens met een snelle en verre uittrap spits Verkennis op avontuur stuurde. De doorgebroken aanvaller werd buiten de zestien neergehaald door de doelman, met een rode kaart als gevolg. De bezoekers moesten verder met tien man; de daaropvolgende vrije trap van Verkennis leverde geen treffer op.

De manmeersituatie beviel Wittenhorst wel. Luc van Kuijck verving Koen Jenniskens vlak na het uur en de thuisploeg speelde de bal goed rond en controleerde de wedstrijd. 20 minuten voor tijd leverde invaller Van Kuijck een corner af op het hoofd van Verkennis, die binnenkopte: 2-1. De spits staat nu op zeven treffers na vier wedstrijden in de Vierde Divisie.

Beslissing
Amper 5 minuten later besliste de uitstekend ingevallen Van Kuijck de wedstrijd met een hard en onhoudbaar schot in de hoek. De bezoekers geloofden er zichtbaar niet meer in en de thuisploeg kon de wedstrijd rustig uitspelen. Daarmee werd het dit seizoen eenvoudig scorende Unitas'30, dat in de eerste drie duels liefst 13 keer doel trof, bedwongen. Resultaat: een 3-1 overwinning op het sterke Unitas ’30 door een degelijk, fris en uitstekend spelend Wittenhorst levert de oranjehemden voorlopig een vijfde plek op in de 4e divisie. Zaterdag reizen de mannen van Sjoerd van der Coelen af naar koploper Achilles Veen.

Laat je reactie achter

Halsteren bezorgt Wittenhorst forse nederlaag

Op bezoek bij het sterke Halsteren moest Wittenhorst een forse 5-2 nederlaag incasseren. Concurrent Unitas '30 door een overwinning nu op gelijke hoogte is gekomen met de Horstenaren.

Studio Gasthoês: Molen Meterik viert feest

De Meterikse molen ‘Eendracht Maakt Macht’ bestaat 125 jaar. Daarom gaat Marjolein Driessen in de nieuwe aflevering van Studio Gasthoês met Richard Couwenberg in gesprek om het te hebben over de festiviteiten rondom dit jubileum.