GGD presenteert rapport over gezondheidsrisico's NGB

Door NEWWORLD, zondag 22 april 2012 00:23

GGD presenteert rapport over gezondheidsrisico's NGB

De gemeentelijke gezondheidsdienst (GGD) heeft een adviesrapport opgesteld over de gezondheidsrisico's die ontstaan indien het Nieuw Gemengd Bedrijf (NGB) zich gaat vestigen op Landbouwontwikkelingsgebied (LOG) Witveldweg (Grubbenvorst.

Op 22 november 2011 heeft de gemeenteraad van Horst aan de Maas ingestemd met de opdrachtverstrekking aan de GGD om het RIVM-rapport te vertalen naar de locatie Nieuw Gemengd Bedrijf (NGB) en de directe omgeving, inclusief de omliggende kernen Grubbenvorst, Lottum, Melderslo en Horst, en de gemeente te adviseren over de vraag of de komst van het NGB tot zodanige gezondheidsrisico's leidt in de directe omgeving en de omliggende kernen, dat vestiging van het NGB niet verantwoord is. De GGD heeft al twee keer eerder op verzoek van het College van B&W advies gegeven met betrekking tot gezondheidsaspecten, samenhangend met het NGB.

Het gezondheidsrapport wordt in overleg met de GGD gepresenteerd op woensdag 25 april om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Die presentatie zal uitgevoerd worden door Monique Meierink en Peter Jacobs, namens de GGD.

(Bron: Behoud de Parel)


Gerelateerde berichten


Headlines


Reacties

  • Er zijn nog geen reacties geplaatst.