Horstenaren Coppus en Driessen in de clinch

Door NEWWORLD, vrijdag 27 april 2012 08:10

Horstenaren Coppus en Driessen in de clinch

Provinciaal fractievoorzitter Thijs Coppus van de SP wil dat oud CDA-gedeputeerde Ger Driessen persoonlijk aansprakelijk wordt gesteld bij eventuele financiële schade voor de provincie als gevolg van de Buitenring Parkstad. Dit gaf Coppus woensdagavond aan in televisieprogramma L1LT. Eerder op de dag was de benodigde vergunning voor de aanleg weg voor de tweede keer vernietigd door de Raad van State.

Volgens Horstenaar Coppus zijn er in het verleden besluiten genomen zonder dat daarover door de Provinciale Staten gestemd was. Er zou volgens hem dan ook gekeken moeten worden of verdere kostenoverschrijdingen of boetes verhaald zouden kunnen worden op de degene die in eerste aanleg verantwoordelijk is geweest voor de plannen.

Ger Driessen uit Horst, die in zijn tijd als gedeputeerde de drijvende kracht achter het project was, geeft in een reactie aan dat de kritiek van de SP een hoog 'zeurpiet-gehalte' gehalte heeft en dat een claim tegen hem persoonlijk geen kans van slagen zal hebben. Volgens Driessen zijn de besluiten rond de Buitenring wel degelijk democratisch genomen en zijn er bij het proces diverse partijen betrokken.

(Bron: L1, 27-04-2012)


Gerelateerde berichten


Headlines


Reacties

 • jan schreef op 29-04-2012 om 07:18 het volgende:
  Beste meneer Thijs als jij voor Limburg net zoveel gedaan krijgt als Ger heeft klaargespeeld. Dan krijg jij mischien ook enig recht van spreken. Maar ja, jij bent van de SP dus grote bek en niets klaar spelen. Zo ken ik er nog wel een in de Horster SP. Maar die komt nog alleen maar op voor het welzijn van varkens en kippen.
 • joep schreef op 28-04-2012 om 07:52 het volgende:
  als de heer coppens nu eens gaat uitzoeken wat de heer driessen GOED HEEFT GEDAAN VOOR ONZE REGIO dan spreekt de heer coppens wel anders.
 • Rick schreef op 27-04-2012 om 11:09 het volgende:
  Laat hem ook meteen betalen voor de imagoschade die hij Limburg heeft toegebracht met zijn idiote filmpjes. Wat een flapdrol.
 • John schreef op 27-04-2012 om 10:46 het volgende:
  Tja en al die kosten die zijn gemaakt doordat de SP om de onnozelste dingen ligt te zeuren en er daardoor extra vergaderd diende te worden? Mogen die worden verhaald op dhr. Coppus??
 • joppo schreef op 27-04-2012 om 10:34 het volgende:
  Ja, mijnheer Coppus allemaal leuk en aardig , maar u weet net zo goed als een ieder dat dit niet haalbaar is en dus volksverlakkerij. Droom maar verder.

[1]