Jongerengemeenteraad Horst aan de Maas

Door NEWWORLD, donderdag 02 oktober 2014 08:41

Jongerengemeenteraad Horst aan de Maas

Op dinsdag 14 oktober vindt in het gemeentehuis van Horst aan de Maas voor de negende keer de Jongerengemeenteraad plaats. Leerlingen, niveau 4, van het Citaverde College ervaren die dag hoe het is om (lokale) politiek te bedrijven. Ze gaan de confrontatie aan met politici, ambtenaren en belangenorganisaties. Het thema is “Duurzaamheid”.

Per groep (jeugdfractie) krijgen de leerlingen opdracht om beleid te ontwikkelen voor een project gericht op Duurzaamheid. De jongeren winnen daarvoor informatie in bij deskundige ambtenaren, politici en (maatschappelijke) organisaties. Vervolgens worden de diverse projecten gepresenteerd in de openbare jongerengemeenteraadsvergadering, aanvang 17.45 uur. Voorzitter van deze jeugdraadsvergadering is burgemeester Kees van Rooij.

En net als in een normale raadsvergadering wordt er na het debat over de verschillende projecten gestemd. Het is de bedoeling dat het project met de meeste stemmen echt uitgevoerd wordt. Daarvoor is een bedrag van 1.250 euro beschikbaar. Na de jongerengemeenteraadsvergadering presenteert de (winnende) jeugdfractie het project met de meeste stemmen in de openbare reguliere raadsvergadering.

Organisatie en deelnemers
De organisatie van deze jaarlijkse Wegwijsdag is in handen van de griffie in samenwerking met ProDemos, Huis voor democratie en rechtsstaat. De vergadering is te bezoeken en wordt ook live in video uitgezonden via de website van de gemeente.

(Bron: Citaverde College)


Gerelateerde berichten


Headlines


Reacties

  • Er zijn nog geen reacties geplaatst.