Koos de Ronde wint eerste internationale wedstrijd in Horst

Door NEWWORLD, dinsdag 01 mei 2012 09:01

Koos de Ronde wint eerste internationale wedstrijd in Horst

De eerste internationale editie van de traditionele menwedstrijden in Horst aan de Maas is gewonnen door Koos de Ronde. In de beslissende vaardigheidsproef passeerde de menner uit Zwartewaal Theo Timmerman uit Putten. De leider van het klassement na twee onderdelen ging op drie hindernissen in de fout. Het podium werd gecompleteerd door Christoph Sandmann uit Duitsland.

Derde Nederlander en zesde in de uitslag werd Herman ter Harmsel uit Rijssen, die streekgenoot Mark Weusthof uit het Rossum in de vaardigheid alsnog iets minder dan een punt voorbleef. Weusthof was zaterdag een van de uitblinkers in de marathon, waarin hij de zege met het minimale verschil van driehonderdste seconde aan Koos de Ronde moest laten. Niet voor het eerst liep de dressuur echter voor Weusthof op een deceptie uit. Tienvoudig wereldkampioen IJsbrand Chardon eindigde teleurstellend achtste na enkele grote fouten in de marathon.

(Bron: KNHS -Willem Pfeiffer, 30-09-2012)


Gerelateerde berichten


Headlines


Reacties

  • jan schreef op 02-05-2012 om 06:45 het volgende:
    Pffff, wat het hoop moeilijk gezever beste Jos ui (uuh Loock)maar het hoord zich wel indrukwekkend aan. Beste verslaggever van bovenstaand stukje. Ik ben dan mischien wel niet zo intelligent als jos loock, maar rossum ligt toch echt in gelderland. (aan de waal bij kerkdriel). Tja, had je de basisschool toch maar af moeten maken. Sterkte met je verdere topografie kennis.
  • Jos Loock-Alaerds homepage schreef op 01-05-2012 om 14:14 het volgende:
    Powerman Internationaal en de Internationale editie van de traditionele men wedstrijden in Horst vebindt Sport met Economie. De economische waarde van sport Keuzes en prioriteiten voor Noord-Limburg en in het bijzonder voor Horst aan de Maas, naar de toekomst. Zet het sportbeleid in het bredere perspectief van de economische promotiewaarde (regiobranding) van Noord-Limburg en externe economische effecten als buitenlandse Investeringen, werving van talenten of innovatiekansen MKB. Policy Research Corporation uit 2008 is becijferd dat sport in Nederland een directe werkgelegenheid creëert van 82.000 fte. De directe productiewaarde en de directe werkgelegenheid van sport in Nederland realiseren samen een toegevoegde waarde van € 4,5 miljard, wat overeenkomt met 0,85% van het BNP (Bruto Nationaal Product). De indirecte toegevoegde waarde van de sport, dat wil zeggen de bestedingen vanuit de sport in andere delen van de economie, wordt becijferd op € 2,4 miljard. Toekomst gericht nu handellen en denken is aan de maat.

[1]